2 - Masterclass - Strobist I

WAT IS DE MASTERCLASS STROBIST 1 'ONE SMALL STROBE'?

(“Welkom in mijn keuken” - module 2, binnen/buiten recepten)

Deze masterclass is module 2 uit een reeks van 6. Nog steeds is de reportage flitser in veel gevallen een onderschat stuk gereedschap. In deze masterclass leer je manueel flitsen met je reportage flitser “los” van de camera (strobist fotografie). Hierdoor gaan er nieuwe creatieve deuren en ramen voor je open.
Deze master class is een begin van hét bewijs dat je met minimale investering/flitsapparatuur maximale eindresultaten kunt behalen …..

Na behandeling van de 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie, verteld Ronald hoe hij zijn onderwerpen fotografisch benadert, hoe hij beredeneert en met de aanwezige omstandigheden omgaat. In een aantal effectieve oefeningen gaan de deelnemers elkaar onder begeleiding fotograferen. De deelnemers ontdekken spelenderwijs de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de reportageflitser. De deelnemers leren de reportageflitser op verschillende manieren manueel te gebruiken en flits- en omgevingslicht te controleren/balanceren om een goed belichte flitsfoto te maken.

Ben je toe aan een nieuw hoofdstuk binnen de fotografie, wil je je foto’s naar een ander niveau brengen of ben je in het bezit van een reportage flitser die je niet of nauwelijks gebruikt omdat je de materie te lastig vindt?
Dan is deze workshop absoluut iets voor jou!!

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen
  • De 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie
  • Balanceren van omgevingslicht en flitslicht
  • De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht, en de “kaasstolp” theorie worden door middel van “zien” praktisch uitgelegd.
  • Verschillende manieren om slechts één reportage flitser effectief in te zetten 
  • Pro (strobist) lightshapers of zelf maken?
  • Ontleden van flitsfoto’s
  • Werkwijze


NIVEAU
Deze training van Ronald Koster is gericht op de inhoud en niet op de vorm.
Dit is GEEN workshop waarbij het licht wordt neergezet en ingesteld, een model te voorschijnkomt en je met je camera je gang kunt gaan. Je dient bekend te zijn met de manuele camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarden.

AANBEVOLEN APPARATUUR
DSLR camera met lens en hotshoe contact, eventueel je eigen reportage flitser, opgeladen accu’s en een lege geheugenkaart. Dit alles aangevuld met veel goede zin. Er zijn voldoende triggers en flitsers aanwezig. Als het droog is gaan we ook naar buiten, zorg voor warme kleding!

WAT NEEM JE AAN HET EIND VAN DE DAG MEE NAAR HUIS
Aan het einde van de dag kan je manueel en los van je camera flitsen. Door logisch na te denken en te beredeneren ben je in staat om met een reportage flitser een goed belichte foto maken (zonder externe lichtmeter). Je kunt de omgekeerde kwadratenwet praktisch toepassen, heb je kennis gemaakt met het gedrag van licht, begrijp je hoe licht werkt en is het belang van lightshapers duidelijk. Kortom je begrijpt hoe je controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s.

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Website Ronald Koster »
FACEBOOK »


Bekijk ook de workshops
1 - Welkom in mijn keuken - Seminar Creative Flash
3 - Welkom in mijn keuken - More small Strobe
5 - Welkom in mijn keuken - Play the Light


 Ronald Koster

Ronald Koster is een "Creative & Commercial Photographer" met een passie voor autonoom werk. Ronald is een “strobist” fotograaf van het eerste uur, en heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van flitslicht. Je hoeft in veel gevallen geen duizenden euros te investeren in kostbare flits apparatuur om een professioneel beeld te creeeren als je de toepassing van flitslicht begrijpt. Licht = Licht! Voor zijn autonome werk "plukt” hij zijn modellen grotendeels van de straat. Ronald heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan een eigen herkenbare consistente stijl, welke niet onopvallend is gebleven. Zijn foto's hebben hun geperfectioneerdheid niet verkregen door eindeloze nabewerking maar vooral door slim gebruik van flitslicht. Fotograferen met flitslicht is n.l. veel meer dan een paar flitsers neerzetten en deze af laten gaan. Omdat Ronald onafhankelijk is, geen verkoper is en op geen enkele manier vanuit ambassadeursschap één bepaald flitsmerk vertegenwoordigt heeft hij een duidelijke mening gevormd gebaseerd op een grote diversiteit aan eigen ervaringen. Sinds 2010 geeft hij in binnen- en buitenland trainingen, seminars en lezingen toegespitst op fotograferen met flitslicht, deze worden door de deelnemers met veel enthousiasme ontvangen.

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

  1. Geweldige masterclass Beoordeling door: Maurice Jonas

    Gisteren de masterclass Strobist I gevolg en wat een gave masterclass. Veel geleerd over het gebruik van de flitser en ook direct in de praktijk ermee aan de slag met de mede cursisten. Ronald weet op een simpele manier zijn kennis over te dragen en doet dit met veel humor. Ik vond het een erg gave workshop en ga zeker Strobist II ook doen zodra deze beschikbaar is :)(Geplaatst op 01-11-2017)

  2. Aanrader! Beoordeling door: Estera

    Super leerzame workshop. Veel geleerd, veel in de praktijk gezien en zelf ook toegepast. Kleine groep (we waren met zijn 6en) werkte heel goed. Enorm enthousiaste docent. Een aanrader voor iedereen die al flitst maar net de details van waarom doe ik iets wil leren of voor mensen die willen beginnen met flitsen. Na één dag les weet je (bijna) alles, en kan je aan de slag.(Geplaatst op 19-02-2017)

  3. Workshop Strobist I Beoordeling door: Jef

    Hadden vandaag het genoegen om bij jullie een workshop bij te wonen met Ronald Koster.
    De begeesterende en heldere manier waarop Ronald zijn kennis en ervaring deelt met de aanwezige fotografen is gewoonweg top!
    Ook een pluim voor de organisatie van het evenement. Vermoed dat Wim en collega's hier een groot aandeel in hebben.
    Koffie, thee, frisdrank .. alles in overvloed aanwezig. En vooral, zeer belangrijk voor de hongerige magen, lekkere broodjes!!!
    Een initiatief dat bij ons toch naar meer smaakt. Dus je bent ons nog niet kwijt.
    Tot Strobist II(Geplaatst op 25-01-2017)

  4. Enorm goede workshop! Beoordeling door: Tanya

    Enorm goede masterclass! Alhoewel ik al enige kennis had van het gebruik aan flitsers, wist Ronald het hele plaatje zo duidelijk en gestructureerd uit te leggen dat alle stukjes op zijn plek vielen en het plaatje nu compleet is. Ik raad dit iedereen aan!(Geplaatst op 22-11-2016)

  5. 24 mei Strobist I Beoordeling door: Remko

    Een heel geconsentreerde hoeveelheid materie. Ronald heeft een gave om dit in begrijpelijke stukken toegankelijk te maken. Veel foto's, demo's, uitleg en zelf-doen. Alles met veel enthousisme, humor en liefde voor fotografie. Een workshop die echt is aan te raden. (Geplaatst op 04-07-2016)

  6. Eye opener Beoordeling door: Erik

    Op humorvolle wijze leert Ronald je in klare taal begrijpen hoe je flitslicht kan toevoegen aan omgevingslicht. Voor iedereen die zijn reportageflitser ongebruikt in de kast heeft liggen of de flitser op de camera bevestigt en alles automatisch doet maar niet tevreden is over het resultaat.(Geplaatst op 29-06-2016)

  7. 24 mei deelgenomen aan deze masterclass Beoordeling door: Marco

    24 mei 2016 heb ik deze workshop gevolgd. Mijn reportageflitser heb ik altijd in de verpakking laten zitten door mijn onbekendheid met flitsen. Na deze dag heb ik de flitser leren gebruiken. Ronald legt alles uit vanuit de theorie en met praktijkvoorbeelden. Ook tijdens de opdrachten wordt boeiend en met humor alles duidelijk uitgelegd.
    Voor iedereen op alle niveaus wordt alles duidelijk tijdens deze dag.
    De term masterclass is hier duidelijk op z'n plaats(Geplaatst op 02-06-2016)

  8. Uitstekende strobist workshop, aanrader Beoordeling door: Robert

    Vandaag, dinsdag 24 mei 2016, heb ik deze workshop gevolgd bij Ronald. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en grote didactische gave weet hij de hele dag te boeien en je de toch niet heel eenvoudige strobist-materie op zo'n manier uit te leggen, dat je het begrijpt.
    Ik kijk al uit naar de volgende workshop, want daar ga ik zeker ook voor inschrijven.
    Ronald, bedankt!(Geplaatst op 24-05-2016)

  9. Maandag 14-3-2016 deelgenomen aan deze workshop. Tot die tijd mijn flitser slechts één keer gebruikt, daarna flitsvrees gekregen. Ronald heeft mij van dit probleem afgeholpen. Hij is heel communicatief en weet drempels te slechten, hetgeen niemand tot nu Beoordeling door: Willem

    Maandag 14-3-2016 deelgenomen aan deze workshop. Tot die tijd mijn flitser slechts één keer gebruikt, daarna flitsvrees gekregen. Ronald heeft mij van dit probleem afgeholpen. Hij is heel communicatief en weet drempels te slechten, hetgeen niemand tot nu toe bij voor elkaar heeft gekregen m.b.t. flitsen.
    Super!!!!!!!!!!!!!!! (Geplaatst op 22-03-2016)

  10. Licht en luchtig Beoordeling door: Ingrid

    Met een enkele reportageflitser onderscheidend fotograferen, dat leer tijdens Strobist I. Theorie en praktijk op dezelfde dag. Ronald Koster is een uitstekend docent, weet zich op elk niveau van de deelnemers te begeven om die ' het licht' te laten zien. Humor en tijd voor vragen plenty. Doen!(Geplaatst op 20-03-2016)

  11. .. Beoordeling door: Marcel

    Zeer inspirerende workshop Ronald. Het is altijd maar de vraag of iemand behalve een goede fotograaf een goede leraar is. Dat ben je op en top. Ik kan het weten want ben een selecte leerling. Toch heb ik meer geleerd dan op welke dag dan ook. Dank je wel!(Geplaatst op 16-03-2016)

  12. Minder bang worden van je flitser! Beoordeling door: Esther

    In December de workshop bij Ronald Koster gevolgd. Heldere duidelijke uitleg en juist als je nog geen kennis hebt van flitstechniek goed te volgen. Een gezellige leerzame dag met vooral veel humor...ook belangrijk. En daarna niet meer bang om te flitsen!(Geplaatst op 28-01-2016)

  13. Aanrader Beoordeling door: Ben Töller

    Tja, ik kende het werk van Ronald natuurlijk al. Prachtige bijna surrealistische foto's en ik vroeg mij af of ik zijn technieken en het werken met externe flitsen kon combineren met trouwfotografie. Aan het eind van de workshop (17.30 uur) zat ik vol nieuwe ideeën. Ronald, dank je wel voor de fantastische Workshop. Ik heb genoten. Mvg Ben Töller(Geplaatst op 05-11-2015)

  14. Ronald is Back en hoe!!! Na een pauze ivm een motorongeluk draaide hij gisteren weer op volle toeren, veel energie en passie! Super inspirerende workshop, theorie en praktijk, geen moment afgedwaald met m'n gedachten ... volle concentratie ... da's best Beoordeling door: Irma

    Ronald is Back en hoe!!! Na een pauze ivm een motorongeluk draaide hij gisteren weer op volle toeren, veel energie en passie! Super inspirerende workshop, theorie en praktijk, geen moment afgedwaald met m'n gedachten ... volle concentratie ... da's best knap dus groot compliment! Helder en lekker down to earth, zelfs met "Mickey Mouse" flitsers kan je een goed resultaat halen ... kijk daar heb je wat aan!(Geplaatst op 07-09-2015)

  15. Aanrader! Beoordeling door: Paul

    Met drie dagen Professional Imaging in de benen moest Ronald even op gang komen. Maar na 5 minuten draaide hij alweer op volle toeren. Erg leerzame workshop. De theorie, met de 5 variabelen, lijkt taaie kost. Maar zodra je ermee aan de gang gaat, valt het muntje. We hebben allemaal een paar fraaie foto's geschoten. En ik weet sinds vandaag wat een swiffel is! :-)(Geplaatst op 01-04-2015)

  16. ONE small STROBE workshop Beoordeling door: Jan van Schie

    Een leerzame workshop waarbij Ronald Koster vlot, maar met diepgang en een grote dosis humor, laat zien hoe je je reportageflitser kunt gebruiken los van je fotocamera. De techniek komt aan bod en wordt uitgevoerd in de praktijk, in groepsverband en met kleine groepjes. Ook krijg je eerlijk advies in wat wel en / of niet aan te schaffen. Veel uitgeprobeerd met de flitsers en kennis gemaakt met andere fotografen, wat ook wat waard is! Een zeer leuke dag gehad, heel veel geleerd, inspiratie opgedaan en gelachen! Ronald, het was een topdag. Op naar de volgende workshop Play the ligt don't figt Flitsen met studioflitsers.(Geplaatst op 10-01-2015)

  17. Eye opener Beoordeling door: Jeroen van Dorsten

    Een hele leuke en leerzame workshop.
    Voor mij een eye-opener! ik weet nu wat ik aan het doen ben.
    Enige nadeel is dat ik nu nog meer flitsers wil hebben.
    Nogmaals bedankt Ronald!(Geplaatst op 18-12-2014)

  18. Prima Beoordeling door: Wil van den Buijs

    Het was een zeer goede workshop.
    Niet zomaar wat proberen en bij een goede foto niet meer weten waarom juist die foto goed is.
    Het werken met eenvoudige stappen heeft mij enorm veel duidelijkheid gegeven.
    IK zal gegarandeerd in de toekomst de flitser bewuster gaan gebruiken.
    Het was een zeer leerzame dag.
    (Geplaatst op 26-11-2014)

  19. Ronald de Kunstlichtman Beoordeling door: Douwe Struiksma

    Gisteren bij Ronald deze workshop gevolgd. Het moet gezegd: een gedreven 'kunstlichtman' die de informatie helder en duidelijk aan zijn leerlingen uitlegt en in de praktische oefeningen dat nog eens onderstreept. Zo worden de leerlingen mede 'kunstlichters' :). Complimenten.(Geplaatst op 25-11-2014)

  20. Ronald, Super dank voor de geweldig informatieve... Beoordeling door: Gemma

    Ronald, Super dank voor de geweldig informatieve workshop, Strobist!
    Je weet ik was bang voor mijn flitser ,........nu is hij mijn beste vriend!!
    Nog nooit zoveel geleerd in een dag, je bent een geweldig docent, ik wacht met smacht op de vlg workshop van jou!
    Gemma(Geplaatst op 07-06-2014)

  21. Ronald is een gepassioneerde strobist fotograaf... Beoordeling door: Gert Jan van Reenen

    Ronald is een gepassioneerde strobist fotograaf . Heeft in detail uitgeprobeerd hoe het allemaal werkt. Brengt dat vervolgens met een heldere presentatie over aan de cursisten. Vervolgens alles zelf uitproberen. Wat ik ervan heb geleerd is wat je met enkele flitsers kunt bereiken. Het was een leerzame en leuke workshop. Als ik dit vergelijk met de lessen op de fotovakschool (ook een onderwerp op een dag) was dit stukken leerzamer en effectiever.(Geplaatst op 22-05-2014)

  22. De work "only one strobe" door Ronald Koster... Beoordeling door: Ariane

    De work "only one strobe" door Ronald Koster was echt top. Ronald , zeer relaxte gast met veel geduld en humor brengt het heel duidelijk . Duidelijke taal die iedereen snapt. Enige basiskennis van je flitser is wel handig. wil je er meer uithalen? Ga dan deze workshop doen!. Veel geleerd in korte tijd. Bedankt Ronald!(Geplaatst op 22-04-2014)

  23. Gisteren ben ik naar deze workshop geweest... Beoordeling door: Martijn van der Munnik

    Gisteren ben ik naar deze workshop geweest in de hoop een beter inzicht te krijgen van de mogelijkheden van mijn flitser... Nou geloof me, dat is gelukt.! Ronald brengt de workshop losjes en vlot met een goede dosis humor. Ik heb dingen gezien, gehoord en gedaan die ik niet verwacht had. Absoluut een aanrader voor iedereen die meer uit zijn flitser wilt halen. Kan niet wachten tot de volgende workshop beschikbaar komt.(Geplaatst op 16-04-2014)

  24. Een zeer leerzame workshop waarbij Ronald... Beoordeling door: Nancy van der Kwaak

    Een zeer leerzame workshop waarbij Ronald Koster vlot, maar met diepgang, laat zien hoe je je reportageflitser kunt gebruiken los van je fotocamera. De techniek komt aan bod en wordt uitgevoerd in de praktijk, in groepsverband en met kleine groepjes. Ook krijg je eerlijk advies in wat wel of niet aan te schaffen. Veel uitgeprobeerd, buiten gefotografeerd met de flitsers en kennis gemaakt met andere fotografen, wat ook wat waard is! Een leuke dag gehad, veel geleerd, inspiratie opgedaan en gelachen!(Geplaatst op 19-03-2014)

  25. Een zeer leerzame dag waar heel duidelijk... Beoordeling door: Jacco Valk

    Een zeer leerzame dag waar heel duidelijk word uitgelegd wat je met je reportageflitser(s) kunt. Ronald weet het op een zeer enthousiaste en leuke mannier over te brengen.
    Bedankt voor de gezellige en zeer leerzame dag!
    Jacco(Geplaatst op 07-02-2014)

  26. Afgelopen jaar heb ik deze workshop gevolgd.... Beoordeling door: Guest

    Afgelopen jaar heb ik deze workshop gevolgd. Het is facinerend te zien wat je met de juiste flitstechnieken kunt bereiken! Ronald legt het heel helder uit en laat je ook zelf aan de gang gaan.
    De kaart aan keykoord die we aan het eind mee naar huis kregen vond ik helemaal top! Daar staat alles heel duidelijk op! Overbodig om tijdens de dag aantekeningen te maken!
    Kortom, deze workshop vind ik echt een aanrader. Op eenvoudige manier kun je iets toevoegen aan je fotografie wat niet iedereen beheerst.
    Bedankt!Judith(Geplaatst op 01-11-2013)

  27. Ronald , bedankt voor de leuke lesdag, heel... Beoordeling door: Guest

    Ronald , bedankt voor de leuke lesdag, heel veel opgestoken! Een openbaring als je zelf ineens het " licht " ziet . Fijne sfeer en een aanrader voor iedereen die meer wil weten over het flitsen met 1 of meerdere losse reportage flitsers.(Geplaatst op 07-06-2013)

  28. Gisteren de workshop bij Ronald gevolgd.... Beoordeling door: Guest

    Gisteren de workshop bij Ronald gevolgd. Ik gebruik liever geen flitser en maak het liefst gebruik van bestaand licht. Toch ontkom je niet altijd aan het gebruik van een flitser maar hoe blijft dat dan mooi.....?
    Dus ingeschreven voor deze workshop. Met open vizier er aan begonnen.
    Soms best wel even nadenken over de techniek die lastig kan zijn. Maar dankzij de goede en rustige uitleg van Ronald werd alles snel helder. Theorie afgewisseld met praktijk. Gelijk resultaten zien opent ogen......
    Relaxte dag met een rustige en duidelijke presentatie van Ronald die de lastige stof (terug naar manueel en dus uit de comfortzone) op een plezierige manier weet over te brengen. Kijkt niet op de klok en dus alle ruimte voor vele vragen en bijbehorende uitleg.
    Deze dag was voor mij een absolute eye-opener die met een leuke groep en een deskundige docent (die zichzelf zeker niet op een voetstuk plaatst) een absolute aanrader is als je meer met je flitser wilt doen. Top dag!(Geplaatst op 05-06-2013)

  29. Hele verhelderende en duidelijke manier van... Beoordeling door: Guest

    Hele verhelderende en duidelijke manier van uitleggen. Na deze workshop is mijn onzekerheid betreffende het gebruik van flitslicht totaal verdwenen. Ben nu nog enthousiaster om aan de slag te gaan en te experimenteren. Bedankt!

    Donny(Geplaatst op 05-06-2013)

  30. One small strobe for man, a huge amount of... Beoordeling door: Aiji

    One small strobe for man, a huge amount of knowledge for mankind. Of zoiets ;-) Heb gedurende deze ene dag heel veel geleerd. Al het bovenstaande komt aan bod en zelfs meer... Want Ronald heeft heel veel te vertellen. Hij neemt de tijd om alles goed uit te leggen en doet dat ook op en leuke en begrijpelijke manier.
    Met de nieuwe opgedane kennis laat ik mijn 'Trial & Error'-periode nu achter me.
    Thnx!(Geplaatst op 29-03-2013)

  31. Leuke, leerzame , interessante praktijkgerichte... Beoordeling door: IS

    Leuke, leerzame , interessante praktijkgerichte cursus. Weet nu hoe je een of meerdere losse flitsers kunt inzetten om een spetterende foto te maken. Goede presentatie en handig kaartje dat Ronald meegeeft aan elke cursist zodat je de basis altijd bij je hebt. Een aanrader ook als je nog niks weet van externe flitsers.(Geplaatst op 28-03-2013)

  32. Ronald heeft super veel te vertellen bij... Beoordeling door: Nienke

    Ronald heeft super veel te vertellen bij deze workshop maar dit doet hij zo dat je het ook gelijk snapt. Je leert het bij deze workshop door te oefenen met elkaar tijdens deze dag en ook laat hij veel beelden zien, waarvan je veel leert.

    Super veel geleerd en dat in 1 dag i.p.v. 1 jaar op de academie!(Geplaatst op 18-01-2013)

  33. erg boeiende workshop en vooral met passie... Beoordeling door: marcel van greevenbr

    erg boeiende workshop en vooral met passie en plezier gepresenteerd door ronald.
    Een vlotte maar zeer duidelijke uitleg en zeker veel geduld.
    Ronald maakt zeer mooi werk en heeft mij wel weer een inspiratie boost gegeven!
    bedankt Ronald !!!
    groeten marcel
    Fotostudio Visions(Geplaatst op 07-11-2012)

  34. 20 septemeber de workshop gevolgd. Veel geleerd... Beoordeling door: Monica Stuurop

    20 septemeber de workshop gevolgd. Veel geleerd zeg! Alles wordt uitgelegd door Ronald. Geen poespas, helder en duidelijk. Na de theorie lekker zelf aan de slag en de theorie in praktijk brengen. Een geweldige dag gehad! Ronald, ontzettend bedankt voor je uitleg en geduld! Voor mij nu, aan de slag en tot de volgende workshop!(Geplaatst op 22-09-2012)

  35. Boeiende workshop! Geen kant en klaar menu... Beoordeling door: J. De Ruysscher

    Boeiende workshop!
    Geen kant en klaar menu bij Roland.
    Wel de nodige ingrediënten (5 variabelen) om zelf aan de slag te gaan.
    Tijdens je pogingen krijg je dan nog extra kruiden (tips) van Roland, om je werk te verfijnen.
    Ik ben wachtend om me in te schrijven in strobe II
    Bedankt Roland en tot later
    Jeannine(Geplaatst op 15-04-2012)

  36. Hi Ronald, Vond het een erg leerzame cursus. Bedankt... Beoordeling door: Koen Suyk

    Hi Ronald,
    Vond het een erg leerzame cursus.
    Bedankt en groet,
    Koen Suyk(Geplaatst op 15-04-2012)

  37. Ronald bedankt,voor mij een super dag heeel... Beoordeling door: Jan Wijnand

    Ronald bedankt,voor mij een super dag heeel veel geleerd ,hard gewerkt en toch en een goede sfeer, veel inspiratie op gedaan en ben al lekker bezig kom zeker voor de vervolg cursus.Nogmaals bedankt groet Jan Wijnand(Geplaatst op 16-03-2012)

  38. Op 13 februari de workshop bij Ronald gevolgd:... Beoordeling door: Lara

    Op 13 februari de workshop bij Ronald gevolgd: aanrader!! Lekker zelf proberen, vragen stellen, heldere uitleg, relaxt maar zeeeeeer leerzaam. Thanks again!!(Geplaatst op 19-02-2012)

  39. Vandaag een workshop gehad bij Ronald. Helemaal... Beoordeling door: Karen Poelmann

    Vandaag een workshop gehad bij Ronald. Helemaal leuk! Ronald legt goed en rustig uit. Niets is hem teveel. Ik ga zeker nog eens een workshop bij je volgen!(Geplaatst op 14-02-2012)

  40. ik vond de workshop erg leerzaam, maar vooral... Beoordeling door: christine

    ik vond de workshop erg leerzaam, maar vooral aanstekelijk. Ik wil niets liever dan gelijk aan de slag om zelf ook van die mooie foto's te maken.
    Eerst deze fase proberen onder controle te krijgen en dan wil ik zeker - zodra die plaatsvindt - ook de 2e workshop volgen.(Geplaatst op 13-12-2011)

  41. Ronald heeft veel te vertellen.Doet dit enthousiast... Beoordeling door: Maarten Mooijman

    Ronald heeft veel te vertellen.Doet dit enthousiast en 'to the point'. Aan alle cursisten wordt een handige kaart uitgedeeld, wat als naslagwerk gebruikt kan worden.
    Naast de theorie is er een deel praktijk en ruimte voor specifieke wensen/vragen. Ook al ben je bekend met het onderwerp, er is altijd wel wat info die nuttig is. Dit komt voornamelijk door de ruimte die Ronald creeërt voor specifieke vragen/wensen van de cursisten.

    Dank Maarten(Geplaatst op 12-12-2011)

  42. Hoi Ronald, Vandaag heb ik de workshop bij... Beoordeling door: Michel Wettstein

    Hoi Ronald,
    Vandaag heb ik de workshop bij je gevolgd en ben heel erg bij met alle informatie en de oefeningen die we gedaan hebben.

    Je enthousiasme en praktische benadering maakt het gebruik van de flitser makkelijk en zeer goed toepasbaar. Je flexibiliteit en het anticiperen op de wensen vanuit de groep maakt het een zeer geslaagde dag!
    De uitleg bij de foto's en je openheid hebben het voor mij een zeer geslaagde dag gemaakt!
    Het onbereikbare blijkt ineens helemaal niet onbereikbaar te zijn... ;-)

    Ik hou de agenda in de gaten, zodat ik nog andere workshops van je kan volgen.

    Bedankt, groet,
    Michel Wettstein(Geplaatst op 11-12-2011)

  43. Onlangs heb ik deelgenomen aan deze workshop.... Beoordeling door: Leo Kist de Ruijter

    Onlangs heb ik deelgenomen aan deze workshop. Ronald geeft eerst wat theorie en later wat opdrachten die hetgeen besproken is in praktijk brengt. Dit alles op een leuke duidelijke en enthousiaste wijze hetgeen je stimuleert om zelf aan de slag te gaan! Een absolute aanrader !(Geplaatst op 23-10-2011)