NIEUWE INSPIRATIE WORKSHOPS BIJ CALUMET IN 2019

calumetworkshops.nl Inspiratie workshops

Laat je inspireren
Fotografie is een mooi medium om je visie uit te dragen, herinneringen te delen of gewoon voor de fun. Je camera kan het allemaal maar hoe bewerk je deze bestanden tot mooie beelden, van opname tot aan de muur of opvallend op internet. In deze 4 inspiratie workshops laten we het je allemaal zien. Je kijkt mee over de schouder van een professioneel fotograaf en leert over RAW, Lightroom, Photoshop, Printen en Sociaal Media. Laat je inspireren en verrassen en je komt gegarandeerd thuis met nieuwe ideeën. Voor de kosten hoef je het niet te laten.


ARCHIVERING MET LIGHTROOM 
Overzicht in je fotoarchief
Hoe hou je overzicht over de grote hoeveelheid foto’s op je computer, cloud- of andere opslag. We laten zien hoe je met Lightroom je foto’s supersnel en handig kunt taggen, organiseren, bewaren en delen in elk formaat en voor ieder medium, zonder het overzicht te verliezen. Stap voor stap loodsen we je door het proces, waarna je nooit meer tevergeefs hoeft te zoeken naar die ene foto.

DELEN VAN FOTO'S
Gebruik Lightroom voor prints en sociaal media Je wilt je foto’s uiteraard delen met een groter publiek, misschien een mooie print aan de muur, een boek of magazine, een post op Facebook of Instagram. In deze workshop vertellen we je over het hoe en waarom met veel voorbeelden. We gebruiken Instagram om je eigen podium te creëren en laten zien hoe je snel een professioneel boek maakt. Met veel tips & tricks zodat je het direct in de praktijk kunt brengen.

RAW BEWERKING MET LIGHTROOM EN PHOTOSHOP
Zet foto’s naar je eigen hand
In een RAW bestand zit alle informatie die je registreert tijdens de opname, maar dit ‘digitale negatief’ moet nog wel worden bewerkt en op smaak worden gebracht. We ‘ontwikkelen’ dit negatief met behulp van Lightroom en Adobe Camera RAW, met zowel globale als lokale aanpassingen en daarna met Photoshop om de puntjes op de i te zetten. Zo kun je de foto’s je  eigen signatuur meegeven van kleur tot zwartwit.

VIDEO VOOR FOTOGRAFEN
Nieuwe kansen om je werk te promoten
Alle camera’s hebben tegenwoordig een video functie. Dit geeft ongekende mogelijkheden om bewegend beeld, geluid en fotografie te combineren om een verhaal te vertellen. Van behind-the-scenes tot gelikte bedrijfsvideo’s, het is allemaal binnen handbereik voor de moderne fotograaf. Dit  vereist echter wel een nieuwe benadering en nieuwe vaardigheden. Laat je inspireren om zelf met dit interessante medium om te gaan.

Inschrijven kan hier: